MALZEMELER;
İÇİ İÇİN;
- 3 elma rendesi
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- biraz tarçın
- 2 çorba kaşığı yoğurt
- 1 paket margarin
- 1 paket kabartma tozu
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- biraz tarçın
- aldığı kadar un
- üzeri için pudra şekeri
YAPILIŞI;
Öncelikle rendelenmiş elmaları, tarçın ve toz şekeri uygun bir tencereye alalım.Elmalar suyunu salana kadar hafif ateşte pişirelim.İsteğe bağlı olarak içerisine üzüm, ceviz ya da fındıkta ilave edebilirsiniz.Hamur yoğrulmadan önce margarinin oda sıcaklığında erimiş olmasına dikkat edilmeli.
Hamuru için bütün malzeme ve aldığı kadar unu kulak memesi kıvamınada olacak şekilde yoğuralım.
Hamurları ceviz büyüklüğünde parçalara ayıralım.Hamurları ufak ufak açarak bir el büyüklüğünde hamurlar elde edelim.İçerisine elmalı içi dolduralım ve rulo haline getirelim.Hazırladığımız minik ruloları yağladığımız tepsiye dizelim. Önceden ısıtılmış fırında vereceğimiz elmalı kurabiyeleri soğuduktan sonra üzerlerine pudra şekeri dökerek servis yapabilirsiniz.Afiyet olsun...
1 yorum:
ellerınıze sağlık cok güzel görünüyor çok da severım
Yorum Gönder