14 Kasım 2012 Çarşamba

EVDE PRATİK MUHALLEBİ YAPIMI


Muhallebi tarifi
                                    
MALZEMELER:

  • 1 çay bardağı pirinç unu
  • 4 su bardağı süt
  • 2 çay bardağı toz şeker
  • 2 tatlı kaşığı tereyağı
YAPILIŞI:

2 su bardağı sütü kaynatın.Diğer bir kapta ,2 bardak sütü, şekeri ve pirinç ununu, topaksız bir karışım elde edene kadar karıştırın.Sonra bu karışımı kaynamakta olan süte, karıştırarak ekleyin.Ocağın altını kısın ve muhallebi kıvamına gelip, kaynayana kadar karıştırarak pişirin.Muhallebi kıvamına gelince tereyağını ilave edip 1-2 dakika daha pişirmeye devam edin. Sıcak şekildeki muhallebileri kaselere paylaştırın.Oda ısısına gelince buzdalıbına alıp iyice soğutun.Servis sırasında isteğe bağlı olarak üzerini tarçın ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.


Hiç yorum yok: