28 Ekim 2012 Pazar

ALMAN PASTASI TARİFİ

Arkadaşımın blogunda görüpte yaptığım bir tarifi yazmak istedim. Çok güzel oluyor ve pastane tarifini aratmıyor. Mutlaka deneyin derim.

MALZEMELER:
  • 2 Yumurta
  • 3 Yemek kaşığı Toz Şeker
  • 1 Su bardağı ılık süt
  • 150 gr Margarin
  • Aldığı kadar un 
  • Üzeri için yumurta sarısı
  • 1 Paket toz maya
  • 2 Adet muz
  • Pudra şekeri
KREMASI:
  • 2 Yumurta
  • 3 Su bardağı Süt
  • 2 Yemek kaşığı Nişasta
  • 2 Çorba kaşığı un
  • 2 paket vanilya
  • 7 Çorba kaşığı Toz şeker 


 YAPILIŞI:

  •  Öncelikle kremasını yapıp soğutmamız gerek. Bunun için tencerede yumurta, şeker, vanilya ,un ve nişastayı ekleyip çırpma teli ile karıştırarak sütü yedirelim. Ocağın üstünde sürekli karıştırarak pişirelim. İyice koyulaşınca ocaktan alalım ve üstünün tutmaması için ara ara karıştıralım ve iyice ılıyınca mikserle çırpalım
  • .Pastamızın hamurunu hazırlamaya sıra geldi. Bunun için süt ve yağı eritinama kaynatmayın iyice ılıklaşana kadar bekleyin.
  • Daha sonra bir kaseye sütlü yağı ve şekeri ve mayayı alıp karıştırın. Daha sonra unu yavaş yavaş ekleyip ele yapışmayan ama yumuşak bir hamur elde edin.
  • Yağladığınız fırın tepsisine mandalina büyüklüğünde aralıklı olarak dizin ( 12 adet beze çıktı)
  • Tepsiyi fırının içinde mayalanması için bırakın. İki katı büyüklüğüne ulaşınca dışarı çıkarıp fırını 180 dereceye ayarlayıp çalıştırın.
  • Üzerine yumurta sarısı sürdüğümüz bezeleri fırında üstleri kızarana kadar tutun.
  • Dışarıda soğutup içlerine pasta kremasından eşit miktarda ekleyip üzerine de muz ilave edin.
  • Yiyeceğiniz zaman üstüne pudra şekeri serpin. Pudra şekerli bekleyice üstü ıslanıyor Yeneceği zaman üstüne pudra şekerini serpip öyle servis edersiniz
  • Orjinal tarif için burayı tıklayın....

Hiç yorum yok: